Udenom mad

Udenom mad

1. maj 2019 0 Af Martin

For mange mennesker er morgenmad, frokost eller aftensmad højdepunkter for dagen. Det er her, vi får lov at få noget mad, som vores kroppe har brug for og vores smagsløg nyder. Men hvad med alt det uden om maden? Vi guider dig til hvad du også kan være opmærksom på, når du ønsker eller har været igennem et vægttab.

 

Søvn

Søvn er noget af det vigtigste vi mennesker kan gøre for os selv. Det hjælper os med at genopbygge væv, ved at producere hormoner som medvirker til kroppen genopbygning, efter en lang dag. Søvnen styrker menneskets immunforsvar, vi bliver mere modtagelige overfor infektioner og sygdomme når vi ikke sover nok. Din hukommelse og din hjerne fungerer generelt bedre, hvis du sover nok. Din hjerne skal nemlig bruge tid til at lagre forskellige begivenheder, forskellige steder i din hjerne under REM søvnen.

Din appetit bliver nedsat eller reguleret når du sover nok og godt. Hvis du for eksempel sover for lidt, får du sikkert en trang til fedt og sukker midt på dagen og kan have tendens til at spise mere, end du egentlig har brug for.

 

Æstetisk kosmetik

Dit udseende betyder sikkert en stor del for dig. Mange kvinder benægter brug af kosmetiske behandlinger, dog får flere og flere kvinder lavet en eller flere behandlinger. Det kan også være at man har knoklet rigtig hårdt for at tabe sig de sidste kilo, og hvad der er tilbage, er ofte et levn af løst hud. Det kan man heldigvis få bugt med, via kirurgi. De kvinder som henvender sig til kosmetiske klinikker, er ikke længere kun dem som vil have lavet bryster eller læber. Det kan være alt fra rynkebehanding til fedtfrysning. Mange kvinder får også reduceret ar og strækmærker, via laser. Disse ar og strækmærker kommer ofte efter man har født, eller hvis man har haft et stort vægttab. Hos CeriX.dk kan du få foretaget en masse forskellige behandlinger, af et professionelt personale.

 

Massage og velvære

Mange mennesker bruger massage, som en form for kropslig terapi. Massage er ikke bare skønt, det er også sundt. Dine stive muskler bliver masseret igennem, og du får et pusterum til at slappe helt af i. Det er også bevist at massage jævnligt i en længerevarende periode, nedsætter stress, angst og depression. Det kan sågar hjælpe på et forhøjet blodtryk og hovedpine. En god dag i spa med en god veninde, kan også være tricket. Få tid til at slappe af og få en pause fra hverdagens stress og jag.

 

Tandlæge

En god mundhygiejne og en god tandlæge er et must hos alle mennesker. Tænk over hvor meget du bruger dine tænder og mund, gennem dagen? Det er virkelig meget. Et jævnligt besøg hos tandlægen kan med sikkerhed sørge for at din oplevelse af mad, altid er god. Knækkede tænder og huller er meget ubehageligt at spise med. Hos Tandlægen.dk får du en god og professionel tandlægebehandling. Hvis du er typen som ønsker, at vide hvad de forskellige instrumenter og inventar som en klinik eller tandlægehus besidder, kan du med fordel kigge på Alfa-omega.dk.

 

Motion

Motion har i årtier, været en af de væsentligste samtaleemner, når det gjaldt sundhed. Ny forskning bliver ved, med at finde flere fordele, ved at dyrke motion. Dit hjerte bliver stærkere og dit blodtryk kommer derved til at falde. På den måde mindsker man chancen for at få en blodprop, ved at dyrke regelmæssig motion.

Blodtilstrømningen øges, og du bliver mere fokuseret og tænker derfor bedre, når du dyrker regelmæssig motion. Dit humør forberedes, da der dannes flere af de vigtige stoffer så som endorfin og dopamin. Ved at aktivere stofferne dopamin og endorfin, hjælper de også imod stress og depression – og gør at du har en mindre risiko for at få diabetes, hjerte-kar-sygdomme og forskellige kræftformer. Alt i alt er motion vigtigt for dit velvære.