3 tips til at aktivere dine børn

3 tips til at aktivere dine børn

9. maj 2019 0 Af Martin

Mange børn sidder i dag med næserne klistret til iPad- og Tv-skærme, og ofte kan det være svært at få dem aktiveret nok i dagligdagen. Nu er det heldigvis snart sommer, og derfor er det en god idé at udnytte det gode vejr, hvis du gerne vil have mere motion ind i dine børns hverdag. Den friske luft er godt for både dig og dem, og derfor er det vigtigt, at aktiveringen af dine børn foregår udenfor. Det allervigtigste du skal huske på, når du skal få dine børn til at røre sig mere, er, at det skal være sjovt for dem. Det er vigtigt, at børnene ikke selv opdager, at du forsøger at få dem til at røre sig mere. Motionen skal være en del af legen, så det ikke bare bliver en sur pligt men derimod noget sjovt, som I sammen kan grine af. At inkorporere mere bevægelse i børnenes lege er nøglen til det hele. Derfor kommer vi her med 3 tips til at aktivere dine børn.

Udendørs lege

Der findes mange forskellige aktive lege, man kan lave udendørs – måske kan du selv huske nogle fra din barndom? Både fangeleg og gemmeleg kan leges af relativt få personer, og er børnene en større gruppe er både rundbold og fodbold sjove lege, der kan aktivere de fleste. Det er en god idé, at du selv leger med, så de kan se, at du også har det sjovt. Det gør ofte, at børnene får mere lyst selv.

Udendørs legetøj

Der findes en masse forskelligt udendørs legetøj på markedet, eksempelvis dette fine gyngestativ med rutchebane, hvor børnene med garanti vil bruge meget tid, eller mindre ting som sjippetove, bolde og hulahopringe.

Udendørs transportmidler

Kan dine børn godt lide fart, og er de ikke bange for at køre stærkt, kan du undersøge, hvilke former for ikke-benzindrevne transportmidler, der findes. Både løbehjul, cykler og skateboard kan køres af relativt små børn, og til lidt ældre børn er rulleskøjter ofte et stort hit.