Sundhed handler om mere end mad: Sørg for at få ordentlig søvn med en weekendseng

Sundhed handler om mere end mad: Sørg for at få ordentlig søvn med en weekendseng

4. januar 2020 0 Af redaktionen_dk

Her på Bestikbar skriver vi meget om mad og slankekure. Kosten er nemlig meget vigtig for din sundhed. Men sundhed handler om mere end bare din kost. Det er også vigtigt, at du dyrker sport og får noget motion. Du skal holde din krop i gang hver dag.

Du er selvfølgelig interesseret i at holde dig selv sund. Du vil også gerne holde din familie sund. Derfor skal du læse videre her og finde ud af, hvad der ellers er vigtigt for jeres sundhed. Du kan også finde ud af, hvad en weekendseng har med sundhed at gøre.

Få ordentlig søvn

Der er efterhånden ikke mange, der ikke ved det mere: Søvn er afgørende for vores sundhed. Sover du ikke nok, er det usundt. Sover du alt for meget, er det også usundt. Du skal have nok hvile hver nat, men du skal stadig røre dig og få frisk luft hver dag.

Din søvn er altså vigtig for din sundhed. Den er mindst lige så vigtig for dine børns sundhed. Børn har brug for mere søvn end voksne, og søvn er en af ingredienserne i en god opvækst.

Du kender nok fra dig selv, at sengen har betydning for din søvn. Har du prøvet at sove ude, så har du nok oplevet, at du ikke sov lige så godt som derhjemme. Du sover nemlig bedre i din egen seng, som du er vant til at sove i. Det samme gælder for dine børn – også de allermindste af dem. Det er dejligt at have noget bekendt, når man skal sove. Man ligger også bedre.

Skal dit lille barn sove ude en nat, så kan det derfor være en fordel med en weekendseng. Den kan I have hygget i derhjemme først, og den er noget bekendt, der kommer med hjemmefra. Så kan det være lidt nemmere at få den rette mængde søvn i et andet hus.

Fornyet energi giver mere frihed

Skal dit lille barn sove ude, fordi han eller hun skal passes, så kan det også have betydning for din egen sundhed. Det er nemlig vigtigt også at holde lidt fri en gang imellem. Måske specielt når du har et mindre barn at tage dig af.

Når du holder fri, så tanker du op. Det kræver en masse energi at komme igennem hverdagen. Det kræver ekstra energi, når du prøver at lægge dine vaner om. Det kan være hårdt at vænne sig til at spise sundere. Det kan være hårdt at være på slankekur. Så husk at give dig selv lov til også at holde lidt fri en gang imellem. Det behøver jo ikke være i form af et ædegilde, hvor du ødelægger alt dit hårde arbejde. Du kan holde fri ved at lave noget, du godt kan lide.

Så har du ikke en weekendseng stående, så anskaf dig en. Så kan du lave aftaler med familiemedlemmer om, at de kan få den lille på overnatning. Det vil de sikkert nyde. Og så kan du lave aftaler med dig selv eller kæresten om at tage en voksenaften med forkælelse, som sagtens kan være kaloriefattigt og aktivt.