Hvad får jeg ud af at vælge en kassekredit? Læs her

Hvad får jeg ud af at vælge en kassekredit? Læs her

4. januar 2020 0 Af redaktionen_dk

I et verdenshav af lånemuligheder kan det være vanskeligt at finde hoved eller hale i det hele. Hvis du allerede har undersøgt lånemulighederne på nettet eller hos den lokale bank, så har du uden tvivl stødt på begrebet kassekredit før.

Hvad dækker begrebet kassekredit egentlig over?

En kassekredit kan på en hel del måder minde om et kreditkort, men adskiller sig dog på et par væsentlige områder. Et kreditkort er selvfølgelig et hævekort, hvor du i det store og hele køber nu og betaler senere – altså på kredit. Dette vil typisk foregå til en forholdsvis høj rente med yderligere strafgebyrer, hvis man ikke sørger for at få betalt sin kreditkortregning.

En kassekredit er til på lignende vis en slags kredit, som det er dig tilladt at trække på din bankkonto – altså et bevilliget overtæk. Dette betyder kort sagt, at du vil have et givent beløb udover rådighedsbeløbet på din konto, som du nu kan hæve og så nedbringe løbende. En kassekredit foregår traditionelt set gennem ens bank, men de senere år er det dog også blevet muligt at oprette en kassekredit online via en af de mange låneudbydere på nettet.

Uanset hvilken af de to kassekreditter der er tale om, så vil denne være tilknyttet din bankkonto – og nærmere betegnet din lønkonto. En kassekredit vil altid have en variabel rentesats (fra 10-40% typisk), der dog er afhængig af hvor meget du har trukket på kassekreditten.

Fordelene ved at vælge en kassekredit

Hovedfordelene ved at vælge en kassekredit er:

  • Netop fordi en kassekredit er tilknyttet din bankkonto, så vil det beløb du har trukket derfor blive reduceret hver gang, der kommer penge ind på din konto. Fordelen ved dette er, at du i sidste ende vil komme til at betale betydeligt mindre i renter end ved f.eks. et kreditkort, banklån, kviklån eller overtræk.
  • Med en kassekredit får du desuden også lidt ekstra luft i økonomien, idet du jo netop har en reservebeholdning, som du kan trække på hvis det skulle blive nødvendigt.
  • Det står dig frit for om du ønsker at bruge din kassekredit, og du betaler desuden kun renter af din kassekredit hvis du anvender den.
  • Du får ekstremt fleksible tilbagebetalingsvilkår, idet du fuldstændigt selv vælger hvor meget du magter at betale tilbage – og ikke mindst hvor ofte.

Ulemperne ved at vælge en kassekredit

Hovedulemperne ved at vælge en kassekredit er:

  • Selvom der er tale om en forholdsvis billig rente, så skal du dog være klar over at du vil komme til at betale renter fra dag et.
  • En del kassekreditter kommer desværre også med et oprettelsesgebyr, der dog vil variere fra den ene bank/låneudbyder til den anden.
  • De fleksible tilbagebetalingsregler er lidt af et tveægget sværd, idet man derfor nemt kan komme til at hæve mere end man egentlig har brug for. Der er jo ingen, der tvinger dig til at betale på et givent tidspunkt. Dette kan desværre ofte resultere i, at man vil ende i en situation hvor ens konto konstant står i minus med de irriterende renteudgifter som fast fælgesvend.