Smykker som investering – derfor kan det betale sig

Smykker som investering – derfor kan det betale sig

21. juni 2022 0 Af admin

Når du skal investere i smykker, kan det betale sig at købe kvalitet. Smykker af høj kvalitet bevarer ikke kun deres værdi bedre over tid, men de ser også pænere ud og holder længere. Så hvis du overvejer at tilføje noget glimmer til din investeringsportefølje, skal du sørge for at vælge kvalitet frem for kvantitet. På hjemmesider som eksempelvis Guldbrandsen.dk kan du være sikker på at kvaliteten er i top, og at du kan stole på de ægte guld- og diamantsmykker du vælger at købe på siden.

Sådan vurderer du kvaliteten af smykker

Der er et par ting, man skal kigge efter, når man vurderer kvaliteten af et smykke.

  • For det første skal du tjekke vægten – tunge smykker er normalt lavet af metaller af bedre kvalitet.
  • For det andet skal du kigge på håndværket; et godt smykke vil have indviklede detaljer og en glat finish.
  • Endelig skal du se på stenens indfatning; stenene skal være stramme og symmetriske, og der skal være ingen synlige skader.

Selvfølgelig har kvalitet en pris, men det er værd at betale for den, hvis du vil virkelig vil investere i smykker. Så næste gang du kigger rundt i smykkeskrinet, skal du huske disse kvalitetstips.

Når du investerer i smykker, skal du altid vælge kvalitet frem for kvantitet. Der er nogle få ting, du skal kigge efter, når du vurderer kvaliteten af et smykke, f.eks. vægt, håndværk og stenopsætning. Et godt smykke vil have indviklede detaljer og en glat finish. Husk, at kvalitet har en pris, men det er værd at betale for den, hvis du ønsker at investere i smykker.

Ole Lynggaard – dansk kvalitet af højeste klasse

Ole Lynggaard er en dansk guldsmed, der grundlagde Ole Lynggaard Copenhagen i 1963. Hans design er luksuriøst og indviklet og afspejler hans omfattende rejser og store viden om forskellige kulturer. I 1987 kom hans datter Charlotte med i firmaet, og de to har samarbejdet kreativt lige siden.

Hvordan er designet?

Ole Lynggaards efterhånden mange smykkeserier rummer en bred vifte af stilarter, og inspirationen kommer fra alle mulige kilder. Naturen er dog et gennemgående udgangspunkt for designet i mange af hans serier herunder, Stars, Snakes og Forest & Nature, mens designet i smykkeserien ‘Magic Circus’ er tydeligt påvirket af 1930-1940’ernes omrejsende Gypsy-stil, der ofte sås iført et væld af farvestrålende ædelsten fra alle verdenshjørner.

I mange tilfælde stammer inspirationen til Ole Lynggaards designs fra hans mange rejser rundt om i verden. Her lærte han at forfine håndværket og derigennem højne kvaliteten og fik et samme drag et dybt kendskab til forskellige ædelmetaller og sten, der senere skulle komme til at præge mærkets smykkeunivers i allerhøjeste grad.

Dansk design – en sikker investering

Når du investerer i dansk design, kan du være sikker på, at du køber kvalitetsprodukter, der vil stå sin prøve gennem tiden. Så hvis du er på udkig efter en investering, der vil betale sig, så overvej at investere i Ole Lynggaard-smykker. Du kan være sikker på, at du får et stykke håndværk af høj kvalitet, som vil kunne blive værdsat i mange år fremover uden at miste værdi.