Skal jeg vælge et fadølsanlæg med kompressor eller kulsyre?

Skal jeg vælge et fadølsanlæg med kompressor eller kulsyre?

6. juli 2022 0 Af admin

Går du og drømmer om et fadølsanlæg? Enten til hjemmet eller til den fest, du skal holde næste gang? Så er noget af det første, du skal forholde dig til, om det skal være et fadølsanlæg med kompressor, eller om det skal være det lidt mere traditionelle anlæg med tilkoblet kulsyreflaske, også kaldet CO2. Kompressoranlæg til fadøl har flere fordele i forhold til deres CO2-baserede modstykker. For det første er de meget nemmere at bruge. Der er ingen grund til at bekymre sig om at købe kulsyreholdige flasker og sørge for, at trykket er helt rigtigt. De fylder også mindre og bruger mindre strøm end et fadølssystem med kulsyre. Hvis du leder efter et fadølssystem, der er nemt at bruge og ikke kræver meget plads eller strøm, så er et kompressor fadølssystem den rigtige løsning. Så ønsker du at købe et komplet fadølsanlæg med kompressor? Så kan du altså gøre det online!

Kan jeg bruge et fadølsanlæg med kompressor i hjemmebaren?

Et fadølssystem med indbygget kompressor er en god mulighed til fester. Kompressoren bruger luften omkring den til at skabe tryk i fadet og tvinger øllet ud. Den usterile luft, der føres direkte ind i produktet, reducerer øllets holdbarhed betydeligt, men det holder naturligvis nemt, indtil festen er slut. Derfor kaldes denne type også for ”festpumpe”. Ønsker du derfor også at købe et fadølsanlæg til din næste fest, kan du med stor fordel vælg et fadølsanlæg med kompressor – det vil helt klart være det bedste valg. Men når det er sagt, så kan et sådant anlæg jo bruges til mange forskellige ting, og der er også mange, der ønsker at købe et fadølsanlæg til hjemmebaren.

Hvis du ønsker at opsætte et fadølssystem med en kompressor til hjemmet, skal du beslutte, om nem betjening og energieffektivitet er dine højeste prioriteter, eller om du ønsker mere kontrol over systemet. Generelt bør kuldioxidtrykket holdes mellem 2,5 og 3 bar. Øllet i fadene tappes fra samme sted som flaskerne og dåserne, så kuldioxidindholdet er allerede indstillet efter producentens hensigt.

Derfor skal du vælge et fadølsanlæg med kompressor

Et fadølsanlæg med kompressor har mange fordele i forhold til flasker med kulsyre. For det første behøver du ikke at bruge tid, penge og kræfter på at købe og opbevare øl på flaske. Derudover kan fadølssystemer holde din øl friskere i længere tid, da de er mindre tilbøjelige til at lukke ilt ind og påvirke øllets smag. En ulempe er dog, at du skal være opmærksom på at sørge for, at der er en beskyttende pose i fadet, så den atmosfæriske luft ikke presses direkte ind i produktet. Ellers skal fadet drikkes med det samme – inden for en dag eller to. Fadølsanlæg bliver af disse grunde stadig mere populære, og vi mener, at de er fremtiden for ølkonsumation i hjemmet.