Sådan genfinder du motivationen på de mørke dage

Sådan genfinder du motivationen på de mørke dage

31. januar 2019 0 Af Martin

I disse kolde måneder kan det føles som om, at der næsten intet lys er tilbage. Når vi står op og går på arbejde, er der mørkt, og det samme gør sig gældende når vi er på vej hjem igen. Det er svært at finde motivationen til noget som helst med alt den mørke, men det handler blot om at se lidt lyst på tingene.

 

Lys kan gøre den helt store forskel

Selvom mørket er det dominerende i de sidste og første måneder, så betyder det ikke, at der ikke er noget vi kan gøre ved det. De fleste kender det med at have en lille vinterdepression grundet den konstante mørke, og lysten til blandt andet at tage ud og træne er næsten lig med nul. Så hvordan finder vi motivationen frem igen? Noget så simpelt kan være med lys!

 

Mangel på D-vitamin og udendørsbelysning

Det lyder næsten skørt, men lys kan i den grad gøre underværker for os om vinteren. Tænk bare på, hvordan vi har det om sommeren med alt den dejlige sol og varme. Godt nok er varmen ikke det vi har mest af lige nu, men lys giver D-vitaminer, og det er noget vi har brug for i disse tider. Udendørslamper kan få hele haven til at virke lidt lysere, og give os et lille håb om, at solen og sommeren altså nok skal vende tilbage.

 

Bibehold sundheden – selv i kolde og mørke tider

Det samme kan gøre sig gældende indenfor motion, eftersom lys kan være med til at gøre løbetur lidt mere behagelig, og ikke helt ligeså mørk. I de mørke tider handler det blot om at se lyset for enden af tunnelen og vide, at det hele nok skal blive godt igen. Men i mens vi venter på, at det hele bliver lyst og varmt igen, så må vi også hvad vi kan med det vi har.