Den bedste menu til ferien
29. januar 2019Det er blevet ferietid og du mangler noget inspiration til, hvad menuen skal stå på, nu hvor du har mere tid til at lave maden. Men samtidig også gerne vil have tid til kærligheden, familien og afslapningen. Her kommer nogle ideer til lokation og menuer, du kan lave på din ferie.
Find den bedste lokation, til at lave maden
For at lave den bedste menu i ferien, kan det være en god ide at komme lidt væk fra hverdagen. Det kan gøres på flere måder. Først og fremmest, kan det være rart at komme væk hjemmefra, da det ofte giver mere inspiration og overskud til madlavningen. Men hvor skal man tage hen?
En rigtig god ide kan være at leje et sommerhus i Danmark. På den måde kan du komme væk, men samtidig være i et hjem med de rette redskaber til at lave den bedste mad. Du kan finde de bedste sommerhuse på Ferieboligweb, hvor der også er mulighed for at hente ekstra inspiration til retterne udefra, da du kan leje en feriebolig i andre lande, som Frankrig, Spanien og Italien. Her vil du have masser af mulighed for at opleve kulturen og få bedre inspiration til madlavningen.
Forretten der får en i den syvende himmel
Her kommer et forslag på en menu til 6 personer, perfekt til sommerens varme. En rigtig god mulighed i sommermånederne, som både er sund og lækker er den hjemmelavede Gazpacho, som kan spises både varm og kold, men her i sommeren er den nok bedst kold.
Lækker Gazpacho
Det skal du bruge:
1,2 kg. friske tomater
2-3 røde og/eller grønne peberfrugter
2 små friske løg – og evt. et par forårsløg
1 dl. hvidvin
1 agurk – eller 2-3 skoleagurker u. kerner
1 grøn chili uden stok og kerner
1 håndfuld frisk basilikum
2-3 fed hvidløg
½ dl. rødvinseddike eller balsamico
salt og peber
Fremgangsmåde:
Først grilles peberfrugterne i ovnen indtil skallen bliver mørk og kan trækkes af. Tag tomaterne og skær et kryds i dem og skold dem herefter i kogende vand i 10-15 sek og flå dem.
Så blandes alle ingredienser i en blender eller lign.
Sørg for at holde lidt af hvidløget og chilien tilbage, så du kan tilsmage i slutningen.
Tilsæt hvidvin, balsamico og salt/peber efter behag.
Det kan være lækkert med hjemmelavet brød til.
Sommerhovedretten der er sund og fyldig
Efter en lækker let forret, kan det være perfekt med en god hovedret. Her tages der inspiration fra Italien med en lækker risotto.
Blød og cremet risotto med svampe og hvide bønner
Det skal du bruge:
3 dl hvide bønner (tørret) eller 3 dåser kogte hvide bønner
Risotto:
3 skalotteløg
3 spsk. olivenolie
3 dl risottoris
9 dl grøntsagsbouillon
9 spsk. parmesanost (ca. 90 gram)
friskkværnet peber
Fyld:
3 fed hvidløg
3 bakker østershatte eller blandede svampe (ca. 500 gram)
3 spsk. olivenolie
2 bundt grønne asparges
Pynt:
3 spsk. parmesanost (ca. 30 gram)
frisk basilikum
Fremgangsmåde:
Læg de tørrede hvide bønner i blød i mindst 10-12 timer, skift vandet og kog herefter, som anvisningen på pakken siger.
Herefter hakkes løg og svitses kort i olie i en kasserolle. Risene kommes i, hvorefter der tilsættes en deciliter bouillon, lad væsken blive opslugt i risene og tilsæt herefter lidt mere bouillon ad gangen, indtil der ikke er mere tilbage. Rør jævnligt rundt i risene. Tilsæt revet parmesanost og friskkværnet peber.
Hak hvidløg og pluk svampene i mindre stykker. Svits dem herefter i olie på en pande til de får farve. Hak asparges og tilsæt dem. Herefter vendes risottoris, svampe, asparges og bønner sammen.
Top med parmesanost og frisk basilikum på toppen.
Den altid lækre og simple dessert
Efter at have brugt lang tid i køkkenet, kan det være perfekt med en lækker, frisk og let sommerdessert. Her er pandekager en klassiker i de danske hjem og specielt i sommeren med lækre jordbær til. Find den bedste sommer pandekageopskrift på vielskermad.dk og få fuldendt denne lækre lette sommermenu.