Kostguide der mindsker oppustet mave

Kostguide der mindsker oppustet mave

26. marts 2019 0 Af Martin

Rigtig mange lider af oppustet mave og smerter i maven. Mange gange skyldes det den mad, som vi spiser. Samtidig kræves det en aktiv ændring for smerter kan lindres. Her kommer guiden til, hvordan du kan ændre dine smerter til noget positivt og få det bedre.

Læg mærke til disse ting i din hverdag

I din hverdag, kan der ske mange ting, som medvirker til, din mave gør ondt og bliver oppustet. Det kan være faktorer, som stress, for lidt aktivitet og for mange sukkerfrie produkter. Ofte er det mad og drikke, der giver luft i vores maver. Samtidig sker det, hvis vi spiser og drikker for hurtigt. Undersøgelser viser, at maden vi indtager, har stor effekt på både vores humør, energiniveau og mave.

Får du ondt i maven, efter du har spist frugt, grøntsager, hele korn, bælgfrugter, jordskokker eller kulsyreholdige drikkevand, kan det være en af synderne. Her kan du prøve at udelukke disse ting i en periode på 4-6 uger, hvorefter du kan prøve at spise lidt af dem igen. Vil du her opleve smerte og oppustethed, har du fundet din synder.

Sørg for at spise sundt. Du kan altid finde nogle lette, sunde og lækre retter på billigzonen.dk/maaltidskasser, hvor du kan se og sammenligne måltidskasser, der passer til dig.

Sådan gør du ved opspilet mave

Alle kan i løbet af livet få opspilet mave, som gør ondt. Nogle kan have spist for meget, andre er det kronisk. Men hvordan forebygger man det? Noget af det bedste du kan gøre, er at dyrke motion. Ud og gå eller løb en tur, så kan luften komme ud igen. Hvis det ikke hjælper, bør du dog opsøge læge.

Sådan undgår du opspilet mave

Du kan komme rigtig langt ved at undgå nogle fødevarer og bruge tricks til hjælp. Ofte kan oppustet mave skyldes at du sluger maden for hurtigt. Her vil der komme luft med ind, som giver den oppustede fornemmelse. Undgå samtidig at drikke alkohol imens, da din krop vil vælge at optage det først, hvorfor du får svært ved at fordøje maden.

Motion og kost er forebyggende

Ved du spiser den rigtige kost og dyrker nok motion, bør du kunne forebygge den oppustede fornemmelse og ende ud i at tabe dig samtidig. Mange gange er det afhængigt af, hvordan du mikser både træning og motion. Sund kost er dog ikke lig med kedelig kost. Du kan forkæle dig selv med proteinbarer og andet lækkert fra musclehouse.dk, så træningen bliver lidt mere overskuelig.

Undgå at spise disse ting

Her kommer en liste over ting, du bør undgå for at mindske muligheden for oppustet mave

  • Løg og hvidløg, kan ofte give luft i maven
  • Kål kan også medføre meget luft i maven
  • Sukkerfrie produkter
  • Sukker giver gas i tarmen
  • Yoghurt
  • Rosenkål
  • Æbler
  • Pærer
  • Fuldkornsbrød
  • Rødt kød

Træn hjemme og smid kilo

Jo mere træning og motion du dyrker, desto nemmere er det at tabe sig og undgå oppustet mave. Motion er nemlig virkelig vigtigt. På forbruger-test.dk kan man finde en masse produkter til træning derhjemme. Disse vil kunne hjælpe dig, så du får dyrket motion. Og forbrugertesten sikre dig de bedste produkter, som andre også har brugere anbefalet.

Undersøgelser viser, at når vi er hjemme alene, får vi ret faktisk trænet. Et fitnesslokale med mange mennesker, kan nemlig være angstprovokerende, hvorfor vi ofte undgår det og ender med ikke at træne. Men med de rette midler hjemme hos os selv, vil synet af træningsudstyr, få os til at træne mere og oftere. Da vi ellers får dårlig samvittighed.