Guide: Få styr på kalorieindholdet i øl, vin og vodka

Guide: Få styr på kalorieindholdet i øl, vin og vodka

21. marts 2019 0 Af Martin

Det er almindeligt kendt, at skal man tabe sig, skal man sørge for at være i kalorieunderskud, og rigtig mange mennesker har stor fokus på deres madindtag, når de er på slankekur. Men hvad med det væske, vi indtager? Hvor mange kalorier er der egentlig i alkohol? Det ønsker vi at give dig et overblik over her.

 

Øl

Øl udløser ligesom mange andre alkoholiske drikke velværestoffer, der gør, at du føler dig afslappet og glad, og derfor giver én øl ofte lyst til flere. Men øl indeholder mange kalorier, og ønsker du at komme i kalorieunderskud, skal du have styr på på kalorieindholdet i de øl, du drikker i løbet af en aften. Vær opmærksom på, at de stærke øl ofte indeholder flere kalorier end en pilsner. En almindelig flaskeøl indeholder ca. 130 kcal og en stor fadøl ca. 190 kcal.

 

Vin

Vin indeholder både alkohol og sukker, og derfor er kalorieindholdet højt.

Skal du en aften mødes med veninderne til vin og hyggesnak, bør du drikke rosé vin frem for hvid- eller rødvin. Kalorieindholdet i vin ser nemlig sådan ud, at 15 cl rødvin/1 glas indeholder ca. 110 kcal, den samme mængde hvidvin indeholder ca. 120 kcal, og 1 glas rosé svarende til 15 cl indeholder ca. 106 kalorier.

 

Vodka

Mange bruger vodka til at blande lækre drinks til et godt selskab, og man kan godt lade sig snyde af den lille mængde man bruger og tro, at den lille smule vodka indeholder færre kalorier end en hel øl. Men det lille shot indeholder faktisk stort set samme mængde kalorier som en øl eller et glas vin. Kalorieindholdet for  ½ dl vodka er 115 kcal.