Nem mad behøver ikke at være usund

Nem mad behøver ikke at være usund

15. november 2018 0 Af admin

For mange mennesker er det rigtig svært at forlige det at have travlt med det at have en sund livsstil. For god og sund mad er ofte noget, som man laver fra bunden, og som involverer en masse gode og friske råvarer.

Og det er der mange der tror, absolut tager en masse tid. Alle tingene skal snittes, rives, steges, bages og simres – og det er en lang proces med mange forskellige stadier, som kan tage op til flere timer at komme igennem. Sådan er det også nogle gange, men ikke altid. Man kan nemlig selv styre, hvordan ens madlavning kommer til at forløbe.

Hvad er sund mad?

Det er ikke helt nemt at definere, hvad sund mad er. Det kan være forskelligt fra person til person, og så e forskellige madvarer sunde på forskellige måder. Nogle mennesker skal tabe sig, og derfor er kulhydrater og fedt fjenden.

Andre har brug for flere næringsstoffer og vitaminer, og her er det i højere grad en varieret kost indeholdende lidt af det hele, som batter. Dog er der helt objektivt nogle former for mad, som er sundere end andre.

Det skal du holde dig fra

For eksempel er for-tilberedt mad sjældent en særlig god idé. Der er nemlig en grund til, at tingene kan holde sig længe, og denne har ofte noget med E-numre, tilsætningsstoffer og anden skadelig kemi at gøre. Derudover er mad med rigtig meget fedt heller ikke god, for fedt skal vi kun have i små mængder og gerne gennem gode madvarer som avocado, kød og nødder.

Sukker er heller ikke en særlig gavnlig ting, og det er godt at undgå den i den generelle madlavning. Så kan man med fordel begrænse sit sukkerindtag til det ugentlige fredagsslik eller en kage i ny og næ.

Lav nem og sund aftensmad

Det er selvfølgelig rigtig fint at have teoretisk viden om de forskellige former for mad, og hvad der er sundt og ikke er sundt. Men det er noget ganske andet, når man står og skal lave mad efter en lang dag.

For alle de gode intentioner til trods er det de færreste, som orker at lægge en masse tid og energi i madlavningen. Men det behøver man faktisk slet ikke, for nem aftensmad behøver slet ikke at være en byrde eller en tidskrævende ting.

Hurtig aftensmad til hele familien

De kedelige rugbrødsmadder eller færdigmaden fra frysedisken nede i brugsen kan altså godt ryge ud. God mad kan nemlig være let at lave, og få og simple råvarer kan gøre en stor forskel. Det gode ved den nemme aftensmad er også, at den tit appellerer til alle medlemmer af familien.

Når madlavningen bliver for avanceret og indeholder for mange elementer, kan de lidt yngre personer nemlig godt falde fra. De synes maden bliver ulækker og underlig, og så vil de ikke spise den. Derfor kan den nemme aftensmad også sikre, at alle i familien går fra bordet helt mætte.