Kom godt i gang med de sunde vaner

Kom godt i gang med de sunde vaner

21. januar 2021 0 Af redaktionen_dk

I en travl og hektisk hverdag kan det være svært at finde overskuddet til at dyrke motion og spise sundt. Det er ikke alle som vil stå i køkkenet i længere tid for at forberede aftensmad til familien. Hvordan kommer man godt i gang med en ny livsstil? Det kan være en god ide at inddrage din partner i disse nye vaner, så I har hinanden at kunne støtte jer til. Det er altid nemmere at være to, så man kan hanke op i hinanden i de svære perioder. For manges vedkommende er det vigtigt at have et mål med motionen. Det kan f.eks. være at komme ned på en bestemt idealvægt.

Stabil mobildækning betyder meget

Ifølge spørgeundersøgelser er der mange danskere som ikke vil dyrke motion, hvis de ikke kan følge med på deres smartwatch eller mobiltelefon. Det skyldes, at folk godt kan lide at se hvor meget de f.eks. forbrænder eller hvor langt de har løbet. Noget af det værste som kan ske på en lang løbetur er, at du pludselig har en dårlig dækning på din mobil. Dette kan forstyrre signalet, så den ikke får målt nøjagtigt hvor meget du har løbet eller forbrændt. Det er frustrerende for de personer, der holder statistik over deres løbeture. Nogle mobiludbydere tilbyder en bedre dækning end andre. Derfor kan det være en god ide at sammenligne mobilpakker for at se hvor meget forskellige udbydere egentlig dækker.

Planlæg gode løberuter

I forbindelse med din løbetur er det vigtigt, at du får lavet en god rute. På denne måde kan du lave nogle delmål på vejen så du ved hvor langt du ca. har igen. Der er mange som bedst kan lide ruter der drejer og buer således, at du ikke kun skal løbe ligeud. Det kan føles meget længere hvis du bare løber ligeud og der ikke er nogle veje der drejer. Det gælder om at få lavet en god løberute, så du kan se på en masse flotte omgivelser imens. Dette kan lede dine tanker på afveje, så du ikke tænker så meget over dit åndedræt eller hvis du f.eks. er begyndt at få sidestik.

Flotte løberuter i Ålborg

Er du bosiddende i Ålborg kan du med fordel lave en masse interessante ruter, så du både får set smuk natur og flotte bygninger samtidig. Byen er stor, så det kommer selvfølgelig an på hvor du bor henne. Uanset hvad er det muligt at skabe en rute, der kan lede dine tanker på afveje. En del indbyggere planlægger en løbetur i Ålborg by, da du her alt indenfor kort rækkevidde. Du kan f.eks. løbe forbi Ålborgtårnet, Ålborg zoo, kulturhuset, kongrescenteret eller meget andet.

Starten er altid hård

Det er altid hårdt at komme i gang med at ændre sine vaner. I starten vil det være en hård proces, men når man først har været i gang et par uger, så vil du være taknemlig for at være kommet i gang. Du vil automatisk få mere overskud i hverdagen og komme i bedre humør. Du får det bedre med dig selv, da du ved, at du gør noget godt for din egen krop ved at dyrke motion og spise sundt.