Hvad er superfoods egentlig?

Hvad er superfoods egentlig?

26. februar 2019 0 Af Martin

De seneste år har man ikke kunne undgå, at støde på ordet superfood. Og der er mange delte meninger, om hvorvidt superfoods er en ting eller ej. Så i denne artikel vil vi forsøge, at belyse nogen af de mange spørgsmål der er superfoods, og forslå hvordan man bedste muligt bruger superfoods i hverdagen.

Hvad er superfood
Vi hører hele tiden rigtig meget om, hvor sund og god superfoods er. Og både på tv’er, internettet, og i ugebladene bliver vi opfordret til at spise mere af det. Og hos helsehjemmesider som jala-helsekost.dk, bugner det også af lækre superfoods til din madlavning eller som snacks. Og det kan da også være svært, at gennemskue hvad superfoods helt præcist er. Og hvis du googler begrebet, vil du da også finde rigtig man artikler og indlæg både for og imod.

Den præcise definition på begrebet er beskrevet sådan her: ’’ En meget næringsrig fødevare, som anses for værende ekstra gavnlig for dit helbred og velbefindende.’’ Og dette er der også rigtig mange, som lever og tror på. Og der er helt sikkert også meget næring, i de små foods. Men du betaler, også rigtig mange penge for produkterne. Derfor burde de også være, rigtig gode og høje på næring. Alle de her små bær og frø, bliver af rigtig mange brugt som en del af morgenmaden. Man kan putte det oven på grød, acaibowls, og andre morgenmadsprodukter. Det kan også bruges til, at give et ekstra pift til dine salater og madder.

Og selvom det er bevist, at der er rigtig mange gode ting ved superfoods. Så er der også mange der er lidt sure på det, og som mener det er et marketingstrick. Fordi superfoods er egentlig et produkt som vi allerede spiser. Men der er også nogle ’nyere’ skud på stammen, og det er det man kalder for superfoods. Superfoods anses ofte som værende bær, frø, og kerner. Og disse produkter er i sig selv ofte, rigtig sunde.

Og ud fra den ovenstående definition, kan man da også læse at der er mange ’almindelige’ grøntsager der går med ind under denne kategori. Og hvis man følger denne beskrivelse, kan man også se, at superfoods lige så vel kan være: Avokado, blåbær, og broccoli. For disse produkter går også med ind under kategorien superfood.

Hvordan hjælper superfoods dig

Superfoods er en betegnelse for fødevarer, som er betydeligt sundere end de gennemsnitlige fødevarer i samme kategori. For superfoods indeholder flere vitaminer, og sunde farvestoffer for planter også kaldet fytokemikalier. Derudover indeholder det heller ikke særlig meget mættet fedt, som er noget vi helst ikke bør spise for meget af.

Hvis man godt kunne tænke sig, smage superfoods i madlavning og retter. Så kan man med fordel besøge Earlybird.dk, hvor man kan finde tilbud på restauranter. Og disse restauranter vil helt sikkert, kunne kreere en ret som indeholder de populære superfoods.

Hvad skal man så spise af superfoods

Noget af det vigtigste man skal huske, er at ens krop er bestemt ud fra hvilke gener man er født med. Og man kan derfor ikke regne med, at der er en bestemt type fødevare som kan skabe mirakler for en. For der er ikke noget der hedder spis morbær, og tab 5 centimeter om maven. For din krops type er bestemt ud fra hvordan, dine gener er sammensat. Derfor er der også nogen, som har større tendens for at få gigt. Og de er derfor nødt til, at bruge et af Incover’s ergonomiske covers for at holde dette nede.

Det er i stedet rigtig vigtigt, at du spiser varieret og sørger for at du i løbet af dagen holder et stabilt blodsukker. Dette gør du ved, at spise sundt og varieret. Og ved at sørge for, at spise fuldkornsprodukter som holder dig mæt længere. Det er derudover også rigtig godt for fordøjelsen, at spise disse produkter. Superfoods bruger du så, som et tilskud til at få næring og vitaminer. Men man må ikke tro, at det kan spises i stedet for ens normale mad.