Guide til den sunde og aktive ferie

Guide til den sunde og aktive ferie

11. juli 2019 0 Af Martin

Guide til den sunde og aktive ferie

En ferie er det perfekte tidspunkt at ligge på stranden og slappe af, imens du glemmer alle hverdagens problemer. Det medfører dog typisk negative resultater på vægten, når du kommer hjem igen. Derfor er det ikke unormalt, at mange af os ønsker en mere sund og aktiv ferie. Der er bare noget ved varmen, der motiverer os til at blive bedre. Vi har derfor samlet denne lille guide til, hvordan du kan forblive sund, imens du ferie.

 

’Gå’ på opdagelse

En af de bedste måder at lære et område at kende på, på din feriedestination, er ved at tage turen på gåben. Det kan være alt for let, at hoppe ind i en lokal taxa og blive kørt ind til det centrale område. Men du vil gå glip af mange spændende lokale områder, hvis du gør det. De centrale områder er ofte fordærvet af den store turisme, alt afhængig af hvilket land du besøger. Hvis du derfor ønsker, at opleve den lokale kultur på nærmeste hånd, så gøres dette bedste på en gåtur. Derudover hjælper det også på ens samvittighed, at vide man har fået de ekstra skridt. Dette er især relevant, da den gennemsnitlige person kun går 5.000 skridt dagligt. Det anbefales at der gås mindst 10.000 skridt hver dag. Et godt trick er derfor at tjekke din ’sundhed’ app, som findes standard på størstedelen af alle smartphones. Her kan du tjekke op på dagens resultater, og se om du er kommet i mål med dagens antal skridt.

 

Drik en masse vand

Uanset hvilke aktiviteter du laver på din ferie, så er det essentielt, at du holder dig selv hydreret ved at drikke en masse vand. Dette kan måske virke som en ’selvfølge’. Men vand er en af nøgleelementerne for at holde energiniveauet oppe, vores fordøjelse i balance og vores fokus skarp. Dette er især vigtigt, hvis du er nede og besøge et af de varme lande, hvor behovet for vand kun bliver mere relevant.

 

Den gode planlægning

Som de fleste andre aktiviteter, så er de lettere at få gennemført, hvis du prioritere dem og planlægger dem i god tid. På denne måde vil tanken konstant køre i dit baghoved, og du vil være forberedt på hvad, der kommer. Dette gælder også for sunde aktiviteter på din ferie. Hvis du er på ferie, så planlæg inden du tager afsted, at du skal løbe minimum en gang hver morgen, som et eksempel. Dette skal du gøre på samme måde, som du planlægger din rejse. Du ville heller ikke tage til Thailand, uden at planlægge om du skal have lavet vaccinationer først. Planlægningen vil ikke bare hjælpe dig med at komme op om morgenen på din aktive ferie. Den vil også give dig mulighed for nye oplevelser, som du efterfølgende vil sætte pris på – som at se den lokale strand før alle andre er stået op.

 

Den rette bagage

Den aktive ferie kræver den rette bagage. Hvis du kun pakker høje stiletter og en iPad, så sætter du dig selv op til, at dette ikke bliver nogen aktiv ferie. Indret derfor din bagage efter dine mål. Om det er dit fitness tøj, hvis du skal besøge hotellets fitness område, eller om det er vandre sko, når du skal ud at hike de flotte naturområder. Det du pakker skal reflektere de aktiviteter, som du har planlagt at lave. Et godt trick er derfor at pakke en mindre rejsetaske kun med det gear, som du skal bruge til den aktive del af ferien. På denne måde er du sikker på, at du har hvad du skal bruge, og den vil også fungere som en påmindelse til de aktiviteter, der er på din ’to do’ list.

 

Vælg det rette sted

Den sunde og aktive ferie kræver typisk den rette destination. Du kan selvfølgelig være både sund og aktiv alle steder, da dette primært er et valg af livsstil. Men for mange mennesker så kan valget af rejsemål have stor indflydelse på feriens aktiviteter, og nogle steder motivere en sundere tur end andre. Hvis du er i tvivl om hvor din tur skal gå hen, så er det en klog idé, at få vejledning om diverse rejsemål. Dette kan du gøre hos Cctravel, der har hjulpet mange familier med at finde de ideelle rejsemål siden 1988, og de har også nu specialtilbud på rejser. Hos dem kan du finde et sted, der passer perfekt til dine behov.