En smart måde at være sund på – motion du kan lide

En smart måde at være sund på – motion du kan lide

6. april 2021 0 Af redaktionen_dk

Det er ikke altid nemt at være sundt, hvis det var, ville alle være det. Men man kan altså finde nogle måder at være sund på, som måske gør det lidt nemmere. Du kan ikke være sund uden at være aktiv og lave lidt motion, men du gider ikke bare gå, løbe eller tage i træningscentret. Det er dog langt fra de eneste måder at være aktiv på.

Havearbejde til haveelskeren

Enhver haveelsker bruger masser af tid i haven. Det er faktisk også en rigtig god aktivitet, som er meget hårdere, end man lige tror. Man kan hurtigt bruge mange timer i haven, specielt hvis man elsker det. Derfor kan det være lige så effektivt som en tur i træningscentret.

Hvis du hader det kedelige arbejde i haven, er der en måde, du kan undgå det på. Det kan du med et bund dække, som surbundsbed planter. På den måde skal du ikke lave alt det kedelige arbejde. Så er der mere tid til det havearbejde, du kan lide at lave. Så bliver det faktisk sjovt at være sund.

Brug dine hobbyer som motion

Mange hobbyer kan faktisk nemt bruges som motion. Specielt sportsgrene, det er jo åbenlyst. Men du kan nemt gøre din kreative hobby lidt mere aktiv. Gå en tur udenfor, og led efter nogle store sten, eller nogle flotte blomster og blade. Du kan derefter male på stenene eller finde på en anden måde at være kreativ på.

Selv luftgevær kan bruges til at være aktiv med. Hvis dette er noget du går op i, kan du nemt få en god lang gåtur ud af det. Gå ud i skoven og skyd efter en skydeskive. Lav nogle små aktiviteter til dig selv, hvor hver gang du ikke rammer, skal du lave nogle englehop eller løbe en runde. Lav dine egne regler, som du selv synes lyder sjovt.

Det at være aktiv kan altså gøres på mange flere måder. Det gør faktisk en kæmpe forskel, når du pludselig ændre bare en smule på din hverdag. Bare det, at du vælger at gå ned at handle, i stedet for at tage bilen, kan gøre en forskel. Så find måder, hvorpå du kan gøre motion og bevægelse lidt mere sjovt, så du faktisk kan være sund uden det store besvær. Det er nemlig muligt.