Hold din døgnerytme sund ved hjælp af sovebriller

Hold din døgnerytme sund ved hjælp af sovebriller

4. januar 2019 0 Af redaktionen_dk

Det er ofte, at det er de mest tilforladelig ting, der går i glemslen. Når vi for eksempel indlader os på at træne, gør vi os vældig mange tanker om alskens tilsyneladende relevante forhold. Hvilket udstyr skal der købes? Hvor skal der trænes? Hvad er prisen? Sågar kan vi finde på minutiøst at strukturere vores madvaner, så den fornødne næring entrerer vores hårdtarbejdende, pulserende kroppe. Men udover disse i mere eller mindre omfang relevante sysler, er der noget mere væsentligt, mere fundamentalt at holde sig for øje, når man træner. Søvnen, perioden vor hovedet simulerer daglidagserfaringer, hvor kroppen restituerer efter de vanlige eller uvanlige strabadser, er dét punkt der aldrig må negligeres. Kan du træne dig til en god søvn? Sovebriller er måske svaret.

Hvordan du kan planlægge din træning ved at planlægge din søvn

Betragter vi sovebrillen ud fra et syn, der har træning at kroppen og sindet for øje, kan de betegnes som værende et remedie der skal styrke en færdighed. Ligesom vægten er et værktøj der skal styrke din muskulatur, og ligesom træningstøjet faciliterer dine motoriske øvelser og dine kropsvæskers rinden fra dine porer, er sovebriller et middel hvorpå din søvn fremelskes, og forbedres. Det er derfor relevant at tænke over sovebriller, som et genstand, der er mindst lige så væsentlig for dit kropslige velbefindende, som alt andet du ellers finder relevant i dit træningscenter. Sovebrillens primære funktion er således én der kan hjælpe dig med din øvrige daglige planlægning, af samme art som madplaner hjælper dig med at udføre dine gøremål til rette tid og sted. Ved den mørklægningsfunktion, som brillen tillader, vil du være i stand til at forbedre din søvn og din præstationsevne betragteligt.

 

Sovebrillen er et transportabelt og effektivt træningsmiddel

Det er ikke kun i sengens trygge og komfortable rammer, at sovebrillen kan komme til sin ret. Du kan fordel gøre brug af den transportérbarhed som en brille af denne art tillader. For selvom du kan forsøge at mestre din døgnrytme og planlægge din dag nøje, kan tilværelsen nogle gange frembyde omstændigheder, der ikke muliggør den samme form for nøjagtighed til hver en tid. Med dette skal forstås, at din søvn ikke altid behøver at foregå i din seng, men kan forekommer andre, ofte uventede steder. De såkaldte powernaps er et eksempel herpå, og egner sig i særdeleshed til folk, hvis daglige færd er alt andet end regelmæssig. Du kan have behov for at tage et hvil, om end kort, i din bil, i sofaen på dit lokale bibliotek, eller hvor du end kan finde plads og ro. En sovebrille kan i denne henseende være en fremragende kompagnon, således at din træning ikke sættes over styr.