Tips og tricks: Sådan sætter du en skøn middag sammen

Tips og tricks: Sådan sætter du en skøn middag sammen

28. januar 2021 0 Af redaktionen_dk

Står du overfor at skulle have gæster i den nærmeste fremtid? Drømmer du om at servere en skøn middag, med alt hvad det indebærer? Så læs med her og få tips og tricks til, hvordan du sætter drømmemiddagen sammen, så alle dine gæster bliver blæst bagover.

Find det rigtige stykke kød

Hovedpersonen ved din middag, bør altid være maden. Maden er noget, som danskere elsker at samles om, og der findes ikke noget bedre end at forkæle sin gæster med lidt ekstra lækker mad. Det kunne for eksempel være et stykke godt kød, som du kunne smide på grillen. Når man tilbereder kød, er det meget vigtigt, at det bliver lavet rigtigt og stegt i den rette mængde tid. Ingen har lyst til at spise kødet, hvis det enten er for tørt eller for rødt. Det er dog ikke altid lige nemt at stege kød, især ikke på en grill, hvor det ikke altid er lige nemt at regulere temperaturen. Her er det en rigtig god idé at investere i et stegetermometer, så du på den måde kan holde øje med temperaturen på dit kød. Det kunne for eksempel være et Weber stegetermometer.

Glem ikke tilbehøret og desserten

Når du nu har gjort dit umage med at vælge det rigtige stykke kød og stege det til perfektion, så ville det være en skam, hvis du ikke også har styr på dit tilbehør. Det gælder om at vælge noget tilbehør, som passer godt til dit kød. En god salat kan man aldrig gå helt galt i byen med, og de pifter ofte også middagsbordet lidt op med sine skønne farver. På samme måde kan desserten også være et rigtig festligt indslag, og man kan forholdsvis let få en almindelig dessert til at se rigtig eventyrlig ud.

Gør dig umage med at pynte bordet

Når du har menuen på plads, kan du gå videre til næste element – nemlig bordet. Hvis det er en særlig anledning, kan du med fordel finde dit fine stel frem, hvis du har sådan et. Et smukt stel giver lige din sidste finish på et ellers smukt bord. Også måden du serverer maden på, betyder også noget for det samlede indtryk. Det kunne for eksempel være i nogle smukke Bodum opbevaringsglas, hvor du kan servere din hjemmelavede sylte eller syltetøj. Du kan selvfølgelig også pynte bordet med både friske og tørrede blomster, eller måske en lysestage eller to.

Husk at gøre rent

Langt de fleste farer altid rundt og rydder op og gør rent, før de får gæster, og det er der også en meget god grund til. Hvis dit hjem er rent og opryddet, giver det dine gæster et rigtig godt indtryk, og de vil sikkert hurtigt føle sig godt tilpas i dit hjem. Det kan selvfølgelig være svært at nå det hele i travl hverdag, men et rent hjem giver lige det sidste touch på en perfekt aften sammen med gode venner og familie.