Saml familie og venner med en omgang vafler op til jul

Saml familie og venner med en omgang vafler op til jul

16. november 2022 0 Af redaktionen_dk

Julen nærmer sig med hastige skridt, en tid på året man efterhånden har set frem til længe. Vi forbinder december med så mange glæder, men der er også meget, som man skal nå. En af de ting er at samle familie og venner, og hvilken bedre anledning end at gøre dette over en omgang vafler og æbleskiver. Der er her lagt op til flere timers snak og sjov, med mulighed for at tilføre dagen lige det I ønsker. Så grib vaffeljernet, og hvis du ikke har et, så skynd dig at kigge på disse vaffeljern tilbud.

Lad vær med at lave vaflerne på forhånd

Du kender det sikkert, du har fået en vaffel, der ikke har været i nærheden af et vaffeljern i mere end en time. Det kan sagtens være, at den stadig er varm, men den er ikke i nærheden af at være sprøde længere, hvilket er ærgerligt. Derfor kan det anbefales, at dejen laves på forhånd, men at man stiller den samt et par vaffeljern på bordet, så alle kan få lov til at lave deres egne og spise dem, lige så snart de er færdige. Hvis man er mange personer, kan man eventuelt anskaffe sig et ekstra vaffeljern. Og ellers må det gå på omgang, hvor man imens kan spise æbleskiver eller lignende.

Giv vaflerne et fancy twist

Er der børn med, så kan du give dine vafler et fancy look ved at tilføje frugtfarve til dejen. Hvis du deler dejen op i forskellige skåle kan du endda ende ud med vafler i flere forskellige farver, hvilket plejer at være et kæmpe hit hos børn og unge. Hvis det er et julearrangement der holdes, kan man eventuelt lave en rød og en grøn dej, hvilket kun kommer til at gøre det hele mere julet.

Lav vafler af den overskydende risalamande fra juleaften

Står I med risalamande til overs efter juleaften er slut, og har I fået stillet sulten for resten af året, så kan I lave vafler ud af den. Bland blot risalamande, æg og hvedemel, og så har du en dej, du kan komme på dit vaffeljern. På denne måde undgår du madspild, og samtidig har du et nemt måltid d. 25. december, hvor man oftest ikke gider lave det store. Det kan også være, du har fået et vaffeljern i julegave, og så er dette jo en oplagt mulighed for at afprøve det.