Sådan får du mere frihed

Sådan får du mere frihed

3. februar 2021 0 Af admin

Synes du også, der er for mange forpligtigelser i hverdagen? Mangler du mere frihed til at føle dig fri? Der er flere ting, du selv kan køre for at få mere frihed. Her kommer nogle af dem. Læs med og lad dig inspirere til et friere liv.

Tag et motorcykelkørekort

De fleste, der har et motorcykelkørekort ville skrive under på, at det er en form for frihed. Du er bare langt mere fri på en motorcykel, end du er i en bil. Det er mere en form for et sportstransportmiddel, end en bil er. ”Hvorfor det?” Tænker du måske. For det første er det meget nemmere at komme rundt på motorcykel. Du kan slænge dig rundt mellem bilener, og det er altid nemt at finde parkering. Skal du have mc kørekort?

Bliv selvstændig

Hvis det er dit job, der frarøver din frihed, så er der kun én god mulighed, og det er at blive selvstændig. Det kan lyde voldsomt, men det afhænger af, hvordan du gør det. Det første skridt, find en idé og derefter: lav din egen hjemmeside, hvor du kan markedsføre din service eller dit produkt. Det kan være svært at lave en hjemmeside, så der er ingen skam i, hvis du synes, det er svært. Man kan altid prøve med at starte og så bede om hjælp, hvis der er noget, der ikke fungerer. Men hvis først du får sat det hele op og er i gang, så er du din egen chef, og det er måske lige dét, du har brug for.

Glem de huslige pligter

Du har måske dit helt eget skema over, hvornår du skal gøre rent bestemte steder? Her kommer en lille hemmelighed: Skidtet løber ingen steder. Du bestemmer selv, om du vil bibeholde dine huslige pligter. Du kan også prøve at udfordre dig selv og sige, at du ikke må gøre rent i en uge eller to uger. Se, om det giver dig en følelse af frihed, eller om du stresser over støvet, der ligger under sengen.

Slet dine apps

Vores telefoner stjæler meget af vores tid – og måske endda også vores frihed. Man kan blive helt afhængig af konstant at tjekke, om der er sket noget nyt på Instagram eller Snapchat. Prøv at slette nogle af de apps, der tager mest af tid. Tænk over, om du kommer til at savne dem – det kan være, du opdager, at det faktisk er helt rart, de ikke er der. Det kan godt give mere frihed.

Få hjælp til de huslige pligter

Hvis du ikke kan ignorere skidtet under sengen eller lade vær med at lave mad, så er der heldigvis hjælp at hente. Du kan f.eks. lave mad ud fra måltidskasser og bestille rengøringshjælp udefra. Så er pligterne ikke lige så store, og det kan godt være, at det giver en større følelse af frihed. Der er ingen skam i at få hjælp til huslige pligter, for det er noget af det, der virkelig kan være hårdt i en hverdag, hvor man måske også arbejder meget.