Lækre japanske specialiteter i hjertet af København

Lækre japanske specialiteter i hjertet af København

27. november 2020 0 Af redaktionen_dk

Fjernøstens eksotiske retter har en gennemgående berettigelse i den danske restaurationsbranche. Fra samtlige kinesiske buffetkøkkener, over de krydrede thailandske, malaysiske og vietnamesiske spisesteder til de elegante japanske sushirestauranter.

Men der er også mere, end blot rå fisk, når det kommer til en alsidig udlægning af den japanske køkkenkultur. En kultur, der også baserer sig på næringsfyldt nudelsuppe. Det såkaldte Ramen.

Hvad er Ramen?

Ramen er i bund og grund nudler, baseret på hvedemel, salt og vand. Den tilhørerende suppe er derimod meget varierende. Den kan baseres på næsten alt, og derfor er ramen også et udgangspunkt for, hvordan man i Japan arbejder med mange typer af suppe. De fleste ramensælgende restauranter har specialiseret sig i ramen.

Det samme gør sig gældende for restaurant Men-O Ramen i København. Her er det muligt at indtage et godt, traditionelt og næringsrigt japansk måltid. Men samtidigt gøres det alsidigt. Således har du mulighed for at nyde den simple japanske ret, sammen med andre lækkerbiskner, kreeret af et autentisk personale med flair for godt håndværk. Du kan bl.a. nyde gyoza, som minder mest om en dumpling. Derudover er retter som tempurarejer, edamamebønner og forårsruller med til at sætte en stopper for sulten i det japanske København.

Hvis du er fristet af de japanske delikatesser, så prøv japansk ramen på Nørrebro og bliv overrasket over, hvor meget nudler egentligt kan smage af.

Er Ramen dyrt?

De fleste har nok prøvet at stå med en følelse af en meget sulten tegnebog efter et besøg på en sushirestaurant. Derfor har japansk mad også et ry for at være dyrt, mængden af mad taget i betragtning. Efter et besøg hos Men-O Ramen står man dog tilbage med en god oplevelse, der ikke har kostet mere, end den burde. Således har alle retter bestående af ramen en pris på sølle 125 kr. Hertil skal det nævnes, at der ligeledes er en buffet, bestående af flere af de øvrige retter. For 150 kr. kan man spise så meget man vil.

Ramen består desuden af varer, der generelt har et relativt lavt prispunkt. Nudlerne selv, kombineret med de forskellige typer af kød og grøntsager danner ramme for en prissætning, der er stærkt konkurrencedygtig, sammenlignet med lignende, fjernøstlige alternativer. En prissætning, der står i skarp kontrast til prisen på f.eks. sushi.

Hvorfor Men-O Ramen?

Mulighederne på det danske ramenmarked er ganske sparsommelige. Men-O Ramen er med sine to restauranter på hhv. Vestergade og Åboulevard i København et koncept, der allerede har bevist sin berettigelse. Men-O Ramen er en fuldt ud autentisk oplevelse af det traditionelle japanske køkken. Det er ikke en dyr oplevelse, og det kan opleves midt i København. Med andre ord, så går man sjældent skuffet fra Men-O Ramen.

Mad findes i næsten lige så mange afskygninger, som der findes mennesker. Men visse retter vil altid kunne anvendes, selv efter årtusinders brug. Sådan en ret er ramen. Og med de samme simple principper, som denne ret er bygget af, vil ramen også bestå i mange år frem. Dette er Men-O Ramen med til at sikre.