Hvilken gæstemad til hovedret skal du servere?

Hvilken gæstemad til hovedret skal du servere?

20. april 2021 0 Af admin

Når du får gæster, er maden højst sandsynligt en vigtig del af oplevelsen. Det er svært at komme udenom. Og uanset om du serverer en, to eller tre retter, er hovedretten en vigtig del. Men nogle gange kan man godt føle sig lidt ideløs, når man skal vælge gæstemad til hovedret. Heldigvis kan du læse med herunder og få gode råd til, hvordan du vælger lækker gæstemad til hovedret til dig og dine gæster. Du kan også tjekke https://inspirationtilalt.dk/ ud og få endnu flere gode ideer. 

Hvilke gæster får du på besøg? 

Først og fremmest skal du jo helst servere noget, som dine gæster også kan lide. Hvis det er nogle, som du kender godt, har du sikkert en god ide om, hvad de spiser og ikke spiser. Men hvis det fdrejer sig om et nyere bekendtskab, kan du altid forhøre dig lidt hos dem. Er der nogle ting, de overhovedet ikke spiser? Og er der noget, som de er specielt vilde med? 

Det kan jo fvære, at dine gæster ikke spiser kød. Det er jo ret vigtigt at vide. For tit er gæstemad til hovedret bygget op omkring kød. Og så er det jo træls, hvis dine gæster ikke kan spise det mest essentielle ved retten. Så hvis det er tilfældet, er det bare med at lede efter lækre vegetarretter. Dem er der heldigvis også mange af. 

Hvis du ikke selv har den store erfaring med vegetarmad, kan du kigge på opskrifter. Du kunne flave en selleriburger med pommes frites. Eller du kunne lave en blomkålslasagne. Der er masser af andre muligheder. Så det er bare med at undersøge mulighederne. 

Hvor fint skal det være? 

Men du skal ikke kun finde ud af, om retten skal være med eller uden kød. Du skal også overveje, hvor fint det hele skal være. Serverer du tre retter til en rund fødselsdag, gør du måske mere ud af maden, end hvis du inviterer et par venner over en hverdagsaften. Skal det være simpelt, men godt, er pizza altid et godt valg. Eller burger – om den så er vegetarisk eller ej. Det kunne også være en eller anden form for lasagne. Eller eventuelt noget fisk. 

Hvis det skal være lidt finere, kan en ide være noget lækkert kød. Eventuelt en god steak eller steg. Hertil kan du servere en lækker sovs eller en frisk dressing. Og så med nogle nye kartofler til og nogle grøntsager, der er gode i sæsonen. 

Glem ikke noget at drikke 

Endelig skal I selvfølgelig også have noget at drikke til gæstemad til hovedret. Her er det også godt at vide, om dine gæster drikker alkohol. Gør de det, kan det være perfekt med en vin til. Rød, hvid eller rosé – alt efter maden. En øl kan også være god til mange retter. Og ellers kan du jo også altid servere sodavand eller saftevand eller måske en hjemmelavet limonade. Så får I en fuldendt aften og en fuldendt ret.