Hvad er sportsmassage?

Hvad er sportsmassage?

6. september 2022 0 Af redaktionen_dk

Sportsmassage er afgørende for atleter, der ønsker at forbedre deres præstationer og komme sig efter skader. Det hjælper med bevægelsesfrihed, forebygger skader og fremskynder helingen efter en skade. Denne type massage er også fantastisk for folk, der ikke dyrker sport, men som stadig ønsker at forblive mobile og have en sund livsstil.

Sportsmassage er en form for terapi, der er skræddersyet til behovene ved forskellige sportsgrene og sportsskader. Det er ikke en passiv form for massage og kan være ret anstrengende i sin natur. Den forbedrer blødt vævs sundhed ved at strække spændte muskler, stimulere inaktive muskler og stimulere væv, der er stramt.

Sportsmassage bruges til at mindske stress og spændinger i de bløde væv under træning. Denne type massage anvendes til at:

  •    øge udholdenheden
  •    forbedre ydeevnen
  •    mindske risikoen for skader
  •    reducere restitutionstiden efter en skade

Hvad indebærer en sportsmassage?

Du vil drøfte dit helbred og din livssituation med din terapeut, før behandlingen begynder. De vil bede dig om at lægge dig på et massagebord, mens de pakker dig ind i klude for at bevare dit privatliv og holde dig varm. For at hjælpe dem med at massere din hud kan de bruge cremer eller olier.

Der er ingen fast metode til thaimassage. Den er baseret på den enkeltes træning og arten af skaden eller tilstanden. Den inddrager elementer fra andre områder som f.eks. fysioterapi og osteopati.

Teknikker omfatter:

  •    frigivelse af blødt væv: låsning og strækning af væv og muskler
  •    neuromuskulær teknik: målretning af triggerpunkter i nervesystemet for at slippe af med smerter og spændinger
  •    positionsfrigørelse: bruges til at slappe af hyperaktive muskler
  •    fascial release: dyb, langsom æltning bruges til at frigøre bindevævet omkring musklerne

Du vil være meget på benene og kommunikere med din terapeut ofte, så han/hun kan reagere på, hvordan din krop har det. En sportsmassage kan give ubehag. Informer altid din terapeut, hvis du har smerter.

Hvad er sundhedsmæssige fordele ved sportsmassage?

Sportsmassage forhindrer ikke kun ømme muskler efter træning, men gør det også muligt at træne mere effektivt og undgå hyppigt forekommende træningsskader.

Sportsmassage har et væld af fordele, herunder forbedring af hjertefrekvens og blodtryk, øget cirkulation og lymfeflow samt behandling af skader som skinnebensbetændelse, tennisalbue, forstuvninger og forstrækninger.

Hvis du har helbredsproblemer eller skader, skal du altid kontakte din læge, før du får sportsmassage. Selv om det ofte er sikkert, er der nogle undtagelser.

Hvis du leder efter kompetent og professionel sportsmassage i Lyngby, så anbefales Saga Senses på Bagsværdvej 72B i Lyngby.