Husker du at spise nok frugt og grønt?

Husker du at spise nok frugt og grønt?

3. juli 2021 0 Af admin

Hjerteforeningen anbefaler, at vi spiser 600 gram frugt og grønt om dagen. Gør du det? – Umiddelbart kan det være svært at vide, om man egentlig får nok, og grunden til det kan være:

  • Ligegyldighed
  • Glemsomhed
  • Uvidenhed
  • Mangel på inspiration

Hvis man som lille ikke har fået den rette introduktion til grøntsager og frugter, så kan det være svært at tage det til sig som voksen. Men det er nu vigtigt, at man langsomt begynder at spise mere frugt og grønt, end man normalt gør.

Et godt trick er, at man tilsætter en masse forskellige grøntsager i aftensmaden. Det er især godt, hvis man ikke kan lide smagen af grøntsagerne, eller eventuel konsistensen. Derfor kan det være en smart måde, at få lidt grønt indenbords, både til voks og børn.

Køb masser af frugt

En god måde at spise mere grønt på, er at købe masser af frugt og grønt hjem, og så det altid er nem tilgængelig. Der er nemlig flere forskninger der viser, at hvis der står en frugtkurv frit tilgængelig, så har man større tendens til at lade sig friste og spise noget af det. Hvis man har tendens til at glemme det, når man handler i den lokale dagligbutik, så kan man også få frugt og grønt leveret direkte hjem til døren.

Hvis du vælger at få leveret fra Byens Grønttorv så kan du få leveret lige den slags frugt og den form for grøntsager, du godt kan lide. Du kan endda bestille en frugtkurv med blandet frugter, og sæsonens grøntsager, og så kan du sikre dig, at frugten er frisk og smagsfuld hver gang.

Det kan også anbefales til firmaer, hvor man gerne vil tilbyde sine medarbejder lidt sundt i arbejdstiden. Her kan man også købe store frugtkasser, med blandede frugter i.