En sund krop – det handler om at spise sundt

En sund krop – det handler om at spise sundt

21. september 2019 0 Af redaktionen_dk

Hvert år opstår der en ny modediæt, og hvert år springer vi alle sammen i med begge ben. Det ene år er det nyeste at vi ikke må spise stivelse, det næste at vi ikke må indtage mælkeprodukter, et andet år skal vi kun spise et måltid om dagen, og endnu andre år har vi skullet spise mindst ti små måltider i løbet af dagen.

Det mest mirakuløse ved alle de forskellige diæter er, at de virker. Det kommer næsten til at virke som om det er ligegyldigt med selve diæten, men det er det ikke.

Alle slankekure virker til en vis grad

I bund og grund virker alle typer diæter, i hvert fald i starten. Hvis du omlægger din diæt, og især hvis du skærer en specifik fødevaregruppe fra, så bliver din krop forvirret og som resultat kommer du til at tabe et sted mellem ti og femten kilo afhængigt af din kropsbygning.

Det er en af de største grunde til, at ting som stenalderkost og palæo virker for nærmest alle. Så længe du overholder reglerne, så kan du faktisk gøre stort set som du vil. Desværre virker det ikke lige så godt på den lange bane.

Det betyder ikke, at det ikke er sundere end alternativet, det betyder bare at selve vægttabet ligger i starten, der er ikke tale om et stabilt vægttab. Det samme gør sig gældende for fastekure. Det er en måde at smide et par kilo nu og her, men på sigt skal der andet og mere til. Læs mere på Bodyness.dk

Hvis du er interesseret i et vedvarende vægttab, så virker mirakelkure ikke. Ligesom med så mange andre ting er det vigtigste at huske at bruge sin sunde fornuft og mærke efter hvad din krop siger, og netop derfor er mirakelkurene en dårlig løsning. Hvis du f.eks. faster, så ignorerer du hvad din krop har brug for, og når du på et tidspunkt stopper med at faste, så er din krop blevet indstillet til at holde ekstra godt fast på kalorierne, og derfor ender du oftere med at tage mere på end du startede med at tabe.

Du skal have en balanceret livsstil

Hvad kan jeg så gøre? Spørger du måske, og svaret er, at du har brug for en vedvarende livsstilsomlægning. Derfor er det uhyre vigtigt ikke at gøre noget drastisk. Hvis du skærer en fødevaregruppe fra, så skal du kunne leve uden den – resten af livet. Derfor er en vegetarisk livsstil eksempelvis holdbar, fordi det faktisk er muligt for de fleste at leve vegetarisk.

Når du først har stabiliseret din kost, så er der kun en ting for, og det er at dyrke motion. Helst den slags der får pulsen op over en længere periode som f.eks. cykling, løb og svømning. Det er forskelligt hvor meget motion du har brug for, og hvor meget motion du kan holde til. Nogen mennesker er i stand til at tabe sig med meget lidt motion, og andre mennesker skal kæmpe for det i flere måneder før de ser det første resultat.

Det bedste du kan gøre, er at starte i det små og vedligeholde det i stedet for at gå efter at tabe en masse kilo lige nu.

 Læs mere på disse links om både sund økonomi og sund mad