Det kan vi forvente os af resten af sæsonen i Premier League

Det kan vi forvente os af resten af sæsonen i Premier League

24. marts 2022 0 Af redaktionen_dk

Premier League har tendens til at være et kapløb mellem et par heste, og lige sådan ser det ud i år. Efter det længe har set ud som om, at Manchester City ville stikke helt af, har der dog åbnet sig en lille chance for Liverpool og Chelsea, der halser efter det stjernespækkede City.

 

Man kan som fodboldfan kun glæde sig over sund konkurrence, men der har aldrig været nogen tvivl om, at det i denne sæson ville komme til at dreje sig om Manchester City og de andre, når det handlede om det engelske mesterskab.

 

Hvor det i starten af december dog lignede, at Chelsea havde taget førersædet, så efterlod det famøse juleprogram ikke nogen tvivl om, at Citys tog er voldsomt svært at afspore, når det først kommer i fart, og de fleste Premier League odds er ensidigt i deres favør.

 

De første uger af 2022 har givet en lille smule forhåbninger om, at Liverpool og Chelsea vil kunne komme op at bide i haserne, men de fleste eksperter er enige om, at mesterskabet ryger til Manchester igen i år, med mindre de snubler på målstregen.

 

En spiller som Bernado Silva har været aldeles ekstraordinær, og med en Raheem Sterling, der for alvor er begyndt at komme i omdrejninger med både mål og assists, samtidig med at det til tider meget roterende forsvar er blevet utroligt stabilt, så er det unægteligt svært at se, at det skal kunne gå galt for City, selvom der i skrivende stund “kun” er ni point imellem dem og Liverpool. Fodbold er dog fodbold, heldigvis.

 

Newcastle øjner redning

I den anden ende har der været mest polemik omkring de ny-rige Newcastle, der med et par vældigt fornuftige og ikke så glamourøse køb dog har været i stand til at komme over nedrykningsstregen, og nu ser ud til at klare frisag.

 

En nedrykning her havde også været svært at sluge for de saudiske ejere, der nu kan se frem til at kunne hente deciderede stjernespillere til, i stedet for at rette blikket mod Championship næste sæson. Det har dog været frustrerende for dem at se Kieran Trippier være ude for sæsonen efter en fremragende start af højrebacken.

Brentfords rejse

 

Endelig kan man som dansker kun se frem til, at Christian Eriksen får gjort sit comeback på banen efter hans kollaps under EM. Brentford er noget, der ligner en perfekt klub for den elegante midtbanegeneral, hvor han med både dansk ledelse i Thomas Frank og en række danske medspillere vil få alle de chancer, han skal bruge, for at komme i form og blive i perfekt stand, når Danmark skal til VM til november.

 

Brentford ser ud til at klare sig nemt ud af nedrykningstruslen, og det er på alle måder en flot debutsæson, de har haft sig. Hvis de for alvor får realiseret Eriksen som dirigent på holdet, så er det bestemt ikke utænkeligt, at de næste sæson vil kunne blande sig i kampen om at komme ud at spille europæisk fodbold. Der er heller ikke tvivl om, at større adresser snart kalder på Thomas Frank, der har taget Premier League med storm.

 

Konklusion:

Mesterskabet er nok afgjort, men Newcastles kamp mod nedrykning kommer til at være definerende for 2021/22-sæsonen.