Beskyt din virksomhed med varemærkeregistrering

Beskyt din virksomhed med varemærkeregistrering

4. maj 2022 0 Af redaktionen_dk

Hvis du som ejer af en virksomhed, gerne vil beskytte din virksomhed, så bør du registrere et varemærke. Ikke nok med at et varemærke beskytter din virksomhed, så er den også med til at din virksomhed får en genkendelig identitet. 

Der er mange der drømmer om at skabe deres egen virksomhed, være producent af et unikt produkt, eller tilbyde en bestemt service. Dette betyder at der er mange konkurrenter. Mange får ikke skabt en identitet, eller deres produkter bliver kopieret, og derfor støder de på en masse problemer, så deres virksomhed ikke kan løbe rundt. 

Du kan undgå dette ved varemærkeregistrering. Du kan skabe din egen identitet, blive genkendelig, og du undgår at dine produkter, eller service, bliver kopieret. 

Varemærke – hvad er det? 

Når du skal registrer et varemærke, bør du sætte dig ind i hvad det er, og hvad det gør. På denne måde ved du hvad du går indtil, og forstår helt præcist hvad et varemærke er.

Så hvad er et varemærke? Et varemærke er det, der gør din virksomhed genkendelig. Dette kan derfor være et navn, logo, eller et slogan, som har relevans til din virksomhed, din service, og måske endda dine produkter.

Varemærket gør at din virksomhed bliver genkendelig blandt andre konkuranter på markedet. Dette betyder at din virksomhed for dens helt egen identitet, og det er nemt for andre at vide hvem du er, hvad du gør, og hvilke produkter du eventuellt sælger. 

Ved at registrere et varemærke får du rettighederne til navnet, logoet eller det slogan, som du har registreret som et varemærke. Dette betyder også at hvis din virksomheds navn eller lignende bliver misbrugt, så kan du føre sag imod dem, som har misbrugt det. Du kommer til at stå stærk i retten, hvilket betyder at din virksomhed er beskyttet mod misbrug, og andre ting der kan skade virksomheden.

Hvorfor bør du registrerer et varemærke? 

Der er mange grunde til, hvorfor du bør at gennemføre en varemærkeregistrering

For det første vil din virksomhed blive genkendelig i blandt andre konkurrenter. Dette gør at det bliver mere genkendeligt, og dine kunder, og kommende kunder, ikke er i tvivl om hvem du er. Din virksomhed for dens egen identitet. Folk bliver også klar over hvilke produkter du sælger, eller hvilken service du udøver. Ved at skabe din egen identitet er folk mere tilbøjelige til at komme tilbage for mere, og potentielle kunder er mere villige til at vælge dig. 

Derudover vil din virksomhed, service, og/eller produkt også være beskyttet. Hvis der er nogen, som prøver at kopire dit navn, produkt, eller det ligger for tæt op af dit navn og produkt, så kan føre sag imod dem. Dette kan være en god idé, da det kan skade din virksomhed, hvis folk frit har mulighed for at kopire produkter. De kan vælge at sælge det billigere, hvilket betyder at du mister kunder. Hvis du har registreret et varemærke, så kan du få dem til at stoppe, da du har alle rettighederne, og derved kan din virksomhed fortsætte med at vokse og få indtægt.